Advocatenkantoor Baldew


Oostergosingel 2 2548 NV 's-Gravenhage
070-3595323 Klik om te bellen

Over Advocatenkantoor Baldew

Het kantoor onderscheidt zich van andere kantoren, omdat het zich bezighoudt met holistic law practice. Er wordt gebruik gemaakt van systeem therapie via een tafelopstelling met figuren om inzicht te krijgen in de problematiek, waardoor uw innerlijk beeld verandert en u tot betere keuzes kunt komen in uw juridische procedures, bijvoorbeeld in een echtscheidingsprocedure en in een procedure inzake een omgangsregeling c.q. het opstellen van een ouderschapsplan. De familieopstelling met figuren leent zich ook uitstekend voor mediation. 

Mediation met familieopstellingen biedt een effectieve mogelijkheid om helderheid en oplossingen te vinden voor vragen en problemen die u in uw dagelijks leven tegenkomt. Familieopstellinggen bieden een inzicht in bijvoorbeeld: gezonheidsklachten. burn-out. relatiepropblemen. je plek vinden of innemen. emotionele pijn. keuzes maken. zingevingsvragen.  We hebben allemaal ouders en een familie. Daar komen we uit voort en met hen zijn we onveranderlijk verbonden. We volgen vaak onbewust de patronen die in een familie gelden en zijn gebonden aan het lot van de familie Dat geeft soms verwarring en verwikkelingen. Opstellingen zijn een manier om de innerlijke, vaak verborgen patronen en verstrikkingen in een familie zichtbaar te maken. Een verstrikking kan dan tijdens de opstelling worden opengebroken en kan op dat moment wijzen naar de richting van een oplossing. Het zien en erkennen kan ons vrij maken en een nieuwe beweging in gang zetten die voorheen niet mogelijk was. Deelnemers krijgen een diep inzicht over zichzelf, de dynamiek in familiesystemen en de kracht van liefde die menselijke relaties stuurt. Bert Hellinger, de grondlegger van de systemische therapie, heeft ontdekt dat iedere familie een systeem vormt waarbinnen voortdurend wordt gezocht naar een optimaal evenwicht, waarbij niemand vergeten of buitengesloten wordt. Indien deze innerlijke wetten niet gerespecteerd (kunnen) worden, ontstaan er verstrikkingen die een diepgaande werking hebben op het leven van de leden van het familiesysteem. Deze kunnen leiden tot problemen die niet oplosbaar zijn binnen iemands persoonlijkheid en daardoor niet goed behandelbaar zijn met intrapersoonlijk gerichte vormen van therapie of coaching. Een andere vorm van systemisch opstellen is het werken met structuuropstellingen, waarbij ingegaan wordt op een hulpvraag, die niet direkt te maken hoeft te hebben met de familie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elementen zoals bijvoorbeeld het thema, het vraagstuk en het doel. Deze elementen laten dan verschillende aspecten van de hulpvraag zien, de beweging en een mogelijke oplossing. 

Er kunnen stappen worden gezet die voorheen niet mogelijk waren. In onze verbinding met onszelf en de familie kan dan een nieuwe en gezondere herorderning plaatsvinden waarin we meer vrij zijn om te leven en ons voluit te ontwikkelen.  

In een familieopstelling worden eventuele verstrikkingen zichtbaar en voelbaar gemaakt. Sleutels hierbij zijn aangrijpende gebeurtenissen in de familie zoals: vroeg overlijden van ouders, broers of zussen, doodgeboren kinderen, echtscheidingen, incest, adoptie, ongelukken, ernstige of langdurige ziekte, etc.. In een tafelopstelling spelen de figuren een rol voor de opgestelde familieleden. Via het invoelen van de emoties via de opgestelde familieleden door middel van een tafelopstelling kunnen dezelfde gevoelens en onderliggende verhoudingen als de oorspronkelijke familieleden worden ervaren. 

Foto's

mr. R.N. Baldew

Advocatenkantoor Baldew in het kort

Methoden

Advies op kantoor
Online advies
Telefonisch advies

Specialisaties

Familierecht
Mediation
Slachtofferzaken
Strafrecht

Doelgroep

Particulieren

Onze locatie

Advocatenkantoor Baldew


Oostergosingel 2 2548 NV 's-Gravenhage
070-3595323 Klik om te bellen