Didam Legal


Singel 64-14 6942 MC Didam
0613335074 Klik om te bellen

Over Didam Legal

Ontstaansreden Didam Legal

Didam legal is ontstaan uit het idee dat hoogwaardig advies op maat voor iedereen haalbaar moet zijn. Daarom beginnen wij met luisteren. Luisteren naar wat u te melden heeft en wat u belangrijk vindt. Immers iedereen is anders, en iedereen kan iets toevoegen. Daarnaast geloven wij in de kracht van de mens, ongeacht afkomst, geaardheid, religie of taal. Die kracht willen wij versterken door onze kennis in te zetten. 

Bij Didam Legal vinden wij het belangrijk dat ons advies in een breder perspectief wordt geplaatst. Daarom verdiepen wij ons in je belangen en alles wat daarbij een rol speelt. Alhoewel wij gespecialiseerd zijn in het goederen –en verbintenissenrecht vinden wij het heel gewoon ook andere rechtsgebieden in ons advies te betrekken. Zeker indien dat in uw belang is.

 

 

 

Juridisch advies bij de koop en verkoop van roerende zaken

Didam Legal biedt juridisch advies (bij geschillen) over de juridische situatie van zaken. Daarbij kunt u denken aan vragen die rijzen bij de levering van zaken. Ben je bijvoorbeeld nog eigenaar van de wielen die je als garagehouder onder een auto zet? En hoe zit het als je eigen goederen zich vermengen met goederen van een andere eigenaar? Ook bij vragen over zaken die vruchten afwerpen. Bijvoorbeeld appels die van een boom vallen, wie is eigenaar van de appels? En wie is eigenaar van de appels als je besluit de boomgaard te verkopen?

-En meer!

Kernwoorden: goederenrecht, goederen, zaken, producten, verkoop, koop, overdracht, levering, eigendom, eigendomsverkrijging, eigendomsvoorbehoud, reclamerecht, verlieseigendom, eigendomsverlies, zaakvorming, natrekking, vermenging, verjaring, juridisch, juridischadvies, jurist, kantonrechter, verkoopovereenkomst, rechtshulp, consument, consumentenrechten

 

 

Opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden

In het dagelijks leven sluiten wij constant overeenkomsten af zonder daar echt bij stil staan. Dat geldt voor het broodje die je bij de supermarkt koopt of de broek die je bij een winkel koopt. Over het algemeen wordt er in zulke gevallen niet over de voorwaarden waaronder de overeenkomst wordt gesloten onderhandeld. Daarvoor is het belang gewoonweg te klein. Sluit je daarentegen als bedrijf een contract met een ander bedrijf af dan liggen de kaarten anders. De belangen die daar spelen zijn meestal groter. In dat geval loont het wel om te investeren in onderhandelen voordat je een overeenkomst sluit. Dit kan leiden tot het schriftelijk vastleggen van de gemaakte afspraken en herverdeling van risico’s ten opzichte van de risicoverdeling die zou gelden op grond van de wet. De algemene voorwaarden spelen daarbij ook een rol.

 

Didam Legal kan voor jou algemene voorwaarden opstellen of de algemene voorwaarden controleren voordat je een overeenkomst ondertekent.

Kernwoorden: aansprakelijkheid, algemene voorwaarden, contract, contracteren, contract opstellen, controleren voorwaarden, onderhandelen, resicoverdeling, voorwaarden opstellen, ondernemer, ondernemen

Didam Legal helpt bij incassoproblemen

Ook als ondernemer kun je te maken krijgen met incassobureaus die agressief te werk gaan en jij je vordering bijna gratis weggeeft. Eindresultaat is dat je onder het mom van no cure no pay vrijwel niets van je factuur betaald krijgt.

Wil je een factuur op een eerlijke en transparante wijze betaald krijgen dan ben je bij Didam Legal op het juiste adres. Wij hanteren geen verborgen kosten en zullen je bij elke stap informeren over de stand van zaken.

Soms is er onduidelijkheid over een vordering uit bijvoorbeeld een opdrachtovereenkomst. Partijen kunnen het dan niet eens worden over een vordering. Wij beoordelen de vordering en adviseren je dan wat je het beste kunt doen. 

Kernwoorden: aanmaning, betaling, factuur, incasso, incassoproblemen, ingebrekestelling, kantonrechter, no cure no pay, opdracht, opdrachtovereenkomst, vordering, incassobureau

Wat kunnen wij voor je doen?         

  • schrijven van brieven en andere juridische stukken zoals een dagvaarding. Ook in eigen naam! Bijvoorbeeld als je ervoor kiest zelf te procederen bij de kantonrechter.
  •  bemiddelen met jou belangen als startpunt
  • procederen voor de kantonrechter

VOOR WIE

Heb je geen recht op een toevoeging? Of is de eigen bijdrage te hoog? Heb je geen rechtsbijstand? Of wil je gewoon advies van een onafhankelijke jurist? Wij helpen je graag verder!

 

 

 

 

Didam Legal in het kort

Methoden

Advies op kantoor
Online advies
Telefonisch advies
Tevens op lokatie

Specialisaties

Incasso
Internationaal contractenrecht
Koop of huur
Overheid

Doelgroep

Bedrijven
Particulieren

Onze locatie

Didam Legal


Singel 64-14 6942 MC Didam
0613335074 Klik om te bellen