Maastricht Vrouwenrechtswinkel Stichting


Franciscus Romanusweg 52 6221 AH Maastricht
nvt Klik om te bellen

Over Maastricht Vrouwenrechtswinkel Stichting

In 1993 is de Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht (VRW) opgericht door rechtenstudentes aan de Universiteit Maastricht. Wij bieden aan vrouwen gratis juridische hulp, waardoor zij weer zicht krijgen op hun toekomst aangaande hun juridische positie. De aard van de vragen is dan ook erg gevarieerd. Zo krijgen wij onder andere vragen over pensioenregelingen, arbeidscontracten, huurrecht, alimentatie, echtscheiding, burenrecht en mishandeling.

Onze werkzaamheden bestaan uit het houden van inloopspreekuren*, het organiseren en bijwonen van lezingen en andere workshops, het verstrekken van de echtscheidingsbrochure en het schrijven van een column in het regionale dagblad 'de Trompetter’. Daarnaast houden wij ook regelmatig een spreekuur op het vrouwenopvangcentrum 't Wyckehoes te Maastricht om daar ter plaatse juridisch advies te verlenen. De kwaliteit van ons advies wordt gegarandeerd door de mogelijkheid om informatie op te vragen bij de advocaten/ notarissen opgenomen in onze steungroep.

Het succes van een rechtswinkel speciaal voor vrouwen ligt in het feit dat voor veel van onze cliënten de drempel om hulp te zoeken een stuk lager wordt als zij alleen te maken hebben met vrouwen. Door de geheimhoudingsplicht die alle medewerksters hebben, blijft persoonlijke informatie binnen de rechtswinkel.

*Het inloopspreekuur wordt gehouden op donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur en op vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

Maastricht Vrouwenrechtswinkel Stichting in het kort

Methoden

Advies op kantoor
Online advies
Telefonisch advies

Specialisaties

Familierecht
Koop of huur
Ondernemingsrecht
Overheid
Schulden
Strafrecht
Uitkeringen
Werk

Doelgroep

Particulieren

Onze locatie

Maastricht Vrouwenrechtswinkel Stichting


Franciscus Romanusweg 52 6221 AH Maastricht
nvt Klik om te bellen