Terug

Arbeidscontract afgelopen en nu?

Miranda Kloft

Ik heb een vraag aan u.Ik heb namelijk een contract gehad bij mijn vorige werkgever tot en met 2 december 2013. Ik was in februari 2013 in de ziektewet vanwege rugklachten. Ik heb een tijd aangepast werk moeten doen maar omdat het eruit zag dat ik in mijn functie als taxichauffeuse niet meer terug zou keren moest spoor 2 ingezet worden en moesten mijn werkgever en ikzelf werk gaan zoeken buiten het bedrijf om.

 

Ik heb inmiddels werk gevonden bij een ander bedrijf en ben met toestemming van mijn vorige werkgever daar begonnen per 1 november. Nu moest mijn vorige werkgever uren bijbetalen omdat ik meer uren bij hem had dan bij mijn huidige werkgever en dat was geen probleem. Nu heb ik echter een afspraak gemaakt met mijn vorige werkgever dat alles in devember afgehandeld zou worden. Maar nu komt het probleem. Als ik namelijk in de maand november werk dan krijg ik in november normaal gesproken een voorschot en word in december de resterende uren verrekend en dan krijg je weer een voorschot voor de volgende maand.

 

Nu had ik echter afgesproken dat mijn werkgever alles af zou ronden in december. Namelijk de reiskosten die hij aan mij moet betalen en de vakantie uren die ik nog open heb staan. Nu trekt hij echter zijn afspraak weer terug door te zeggen dat eind januari de loonstroken pas gemaakt worden voor december en ik dan ook pas de reiskosten die we samen overeengekomen zijn in november en de vakantie uren die ik nog heb staan uitbetaald krijg. Mag mijn werkgever dit zomaar doen of moet hij dit na het eindigen van mijn contract per 2 december meteen allemaal verrekenen.

 

Zou u mij hier een advies over kunnen geven als mijn vorige werkgever dit zo mag afhandelen door mij nog een maand te laten wachten op mijn uren en reiskosten of dat hij dit meteen moet overmaken want het contract is afgelopen.Nu krijg ik het volgens hem nl pas eind januari omdat hij het niet eerder kan verwerken vanwege de lonstroken dat die pas eind januari gemaakt worden maar volgens mij kan dit op elk moment gedaan worden.Wat is uw advies en staat mijn werkgever in zijn recht om dit pas in januari te doen. Zo nee, wat voor stappen kan ik dan ondernemen?

 

hartelijk bedankt alvast voor uw reactie

 

mvg

miranda kloft

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Afspraak is afspraak. Uit uw schrijven leidt ik af dat een en ander schriftelijk is overeengekomen. Indien duidelijk blijkt uit de schriftelijke beeindigingsovereenkomst dat een en ander de volgende maand zou worden afgehandeld, zal de (vorige)werkgever zich hier ook aan moeten houden en niet eenzijdig de overeengekomen afspraak wijzigen.