Terug

Hoe kunnen wij ons geld terugkrijgen?

Murat Poyraz

Beste meneer/mevrouw,

Wij hebben een keuken gekocht maar de geleverde keuken is compleet fout. wij hebben de meneer aangesproken dat de keuken verkeerd was en hij beloofde ons een nieuwe keuken. Sinds de dag van zijn belofte tot nu toe heeft hij alleen tijdgerekt. Er is nog steeds niks geregeld. Tevens werd de keuken ook 2 maanden te laat geleverd.

Wij willen zijn keuken nu niet meer hebben en willen onze geld terug. Hoe kunnen wij dit het beste aanpakken?

PS; wij hebben geen koopovereenkomst of een bestelbon gekregen van de verkoper. Er was een mondelinge afspraak.

 

Alvast bedankt,

 

Murat Poyraz


3 Antwoorden

Antwoord van Lagerweij Juridisch Adviesbureau

Heeft u deze firma al officieel in gebreke gesteld en een termijn aangegeven waarbinnen de zaak naar behoren afgehandeld dient te zijn. Dat dient u eerst schriftelijk te doen. 

Daarna als de kwestie niet naar behoren wordt opgelost kunt u zich tot de rechter wenden (kantonrechter tot € 25000,00) daarbij heeft u in principe geen advocaat nodig en u kunt dan de koop laten ontbinden waarbij een verplchting ontstaat tot ongedaan making (dat kan geheel of gedeelrelijk).  Vreemd is wel dat er geen officiële documenten bestaan, dat is zeer ongebruikelijk en daarmee heeft u een bewijsprobleem. Is deze firma wel betrouwbaar??????? 


Antwoord van Murat Poyraz

Wij hebben helemaal niks zwart op wit staan. Er is alleen een mondelinge afspraakt gemaakt. Maar de verkoper heeft ook helemaal geen bon. De bon waarom wij vragen wil hij ook niet geven, hij stelt het telkens uit en geeft geen zekerheid. Wij hebben daarom besloten geen contact meer te hebben en er is ook een schriftelijke bevestiging gestuurt voor het ontbinden van de verkoop waar wij geen reactie op hebben gekregen.


Antwoord van Lagerweij Juridisch Adviesbureau

Hoe heeft u die keuken dan betaald, heeft u daar wel een bewijs van?

Mondelinge afsraken gelden in het recht wel, alleen heeft u dan een groot bewijsprobleem!!. Hoe wilt u bewijzen dat die man de keuken geleverd heeft en onder welke voorwaarden die geleverd is: garantie b.v.

 

Ik vrees dat als u helemaal niets op papier heeft staan uw kansen op een nieuwe keuken minimaal zijn.

Als u alle aanmaningen schriftelijk heeft gedaan, en verstuurd en die firma heeft die aanmaningen ook geaccepteerd dan heeft u nog iets. Als dat niet zo is zie ik geen mogelijkheden voor u, Dan wordt het een dure les voor u dat u in de toekomst geen aankopen moet doen zonder koopovereenkomst, bewijs van betaling, schriftelijke correspondnetie over mankementen aan het gekochte. Daarna kunt u de verkiope ook aanspreken want uin het consumentenrecht zijn deze zaken zeer redelijk geregeld, maar u moet eerst alles wel kunnen bewijzen nogmaals..