Terug

Welk kantoor kan ons helpen bij een procedure ontbiding aankoop keuken ?

w. houben

Wij zijn voor orientatie naar een keukenbedrijf gegaan, brugmans te zoeterwoude,  een allereerste orientatie  voor mogelijkheden om een keuken opnieuw in te richten. Uiteindelijk hebben we een handtekening gezet  ( zondagmiddag half 6). De dag erop verzocht ( telefonisch en via aangetekend schrijven) voor ontbindingvan de overeenkomst. Nu blijkt aan een onleesbaar koopcontract de leveringsvoorwaarden vast te zitten, wij zijn over geen enkele voorwaarde geinformeerd laat staan dat we een minutt de tijd kregen om kennis te nemen van deze voorwaarden. Brugmans wil dat we 30% annulerignskosten betalen, wij vinden dat er zeker sprake is van misleiding. Is er een advocatenkantoor hierin gespreciliseerd in de omgeving van Leiden/Noordwijk? Welke stappen kunnen we zelf nog nemen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer/mevrouw Houben,

 

Op basis van de feiten die u schetst antwoord ik uw vraag als volgt.

Hoewel de leveringsvoorwaarden volgens u kennelijk onleesbaar zijn, zijn deze voorwaarden aan u ter hand gesteld door deze aan de koopovereenkomst toe te voegen. Daardoor heeft Brugman in principe aan de wettelijke plicht voldaan door de voorwaarden ter hand te stellen.

Echter, wilt u de 30% annuleringskosten niet voldoen. Gelet op rechtspraak van het Gerechtshof in Amsterdam bij een soortgelijke zaak, dient u de 30% annuleringskosten wel te voldoen, tenzij u hard kunt maken dat Brugman door de ontbinding van de overeenkomst, geen onredelijke schade leidt. Ofwel: als u niet hard kunt maken dat Brugman door de ontbinding geen onredelijk schade leidt, dan zal een rechter waarschijnlijk oordelen dat de bepaling inhoudende dat u bij annulering 30% annuleringskosten moet betalen, niet onredelijk is.

 

Vertrouwend u voldoende te hebben geïnformeerd.