Terug

Welk recht heeft wie?

Raymond

Hallo,

 

Hierbij even het volgende.

 

In 2011 heb ik een motorvoertuig gekocht via marktplaats. Inmiddels 2 jaar later heb ik mijn motorvoertuig verkocht via marktplaats aan een particulier. Ik heb bij de verkoop duidelijk vermeld dat er een gebrek aan het voertuig was, wel dat de kleppen gesteld moesten worden. Hij heeft dit zelf ook gehoord, en aan een vriend van hem laten horen en die zei ook dat de kleppen gesteld moesten worden. Hij heeft de koop rond gemaakt en betaald, zonder enkel bonnetje of handtekkening etc.

Nou krijg ik een telefoontje (+/- een maand later) dat de kleppen niet het probleem van het tikken was, maar iets van lagers etc. Om dit alles weer goed te krijgen zou het een bedrag van € 1.500,- betaald moeten worden. Nu zegt de koper dat ik hierin moet mee betalen. Maar ik was mij ten eerste niet van bewust dat het dit probleem zou zijn, daarnaast hebben wij niets schrifftelijk afgesproken etc.

 

Mijn vraag is: Wie staat nou in welk recht? Moet ik hierin mee gaan? Of heeft de koper geen "poot om op te staan? "

 

Ik hoor graag uw reactie.

 

Met vriendelijke groet,


Raymond  


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Raymond,

Afgaande op jouw kant van het verhaal, heb jij als verkoper er alles aan gedaan om de koper op bij jou bekende gebreken te wijzen. Zowel koper als verkoper hebben beiden een informatieplciht, d.w.z. jij dient de verkoper op gebreken/bijzonderheden te wijzen, de koper dient indien hij dat noodzakelijk acht nader onderzoek naar die gebreken in te stellen. Van jou mag als particulier (althans, ik ga er van uit dat je geen proffesionele bootverkoper bent, anders ligt het iets anders) niet verwacht worden dat jij de volledige omvang van de gebreken en de herstelkosten kan mededelen. De koper had in dit geval zelf natuurlijk eerst voordat hij tot de koop over zou gaan de boot kunnen laten schouwen door een expert. Verder zijn er geen ontbindende voorwaarden tot koop vastgelegd, dus - om dit maar even in jouw woorden te zeggen- heeft de koper inderdaad geen poot om op te staan. Dit is in het kort wat ik zo op basis van je vraag kan zeggen. Wil je een uitgebreider advies hoe je hier mee om kan gaan, neem gerust contact met mij op.

Jeroen Post

Post Facto