Terug

Wie te vertrouwen??

Ilan

Om een héél lang verhaal, zo kort mogelijk te maken...

 

Ik heb momenteel bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het uwv (in mijn ogen een verkeerde berekening die mij op 3% een uitkering kost). Diezelfde beslissing zorgt ervoor dat mijn werkgever 1 van mijn 2 dienstverbanden al kan beëindigen. Mijn andere dienstverband gaat waarschijnlijk ook niet lang meer duren i.v.m. een komende reorganisatie. Het kan nog maanden duren voordat ik uitslag heb van het uwv en in die tijd kan ik dus beide banen al kwijt zijn. UWV en werkgever hebben duidelijk tegengestelde belangen en adviezen, ik ken al die regels niet en heb het gevoel constant op m'n hoede te moeten zijn om niet in nog grotere problemen te komen. Iemand die écht onafhankelijk is, kan ik niet betalen vandaar mijn vraag zo:

 

Kan ik het best maar álles navragen bij het UWV wat mijn werkgever tegen mij zegt nu? Of misschien beter...  "Run and Hide"??


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

U kunt inderdaad het beste maar alles navragen bij het UWV wat uw werkgever tegen u zegt. Maak maximaal gebruik van uw recht op inzage in uw dossiers, zowel uw personeelsdossier bij uw werkgever, als uw dossier bij het UWV. U hebt recht op een begrijpelijk uitleg. Als het UWV u niet goed behandelt, kunt u een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman. 

Probeer inconsistensies op te sporen en maak daarbij gebruik van internet. U kunt daar kosteloos veel goede informatie terug vinden. En als u er zelf  niet (helemaal) uit komt, probeer dan eens te sparren met een goede vriend of kennis.

Ik ben niet gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan u dus niet verder helpen. Ik wens u veel succes.